Slide thumbnail

Mantrazingen Weert

Slide thumbnail

Mantrazingen Weert

Hartjes

Mantra's

Met Mantra's zingen stellen we ons voor dat we contact maken met iets dat groter is dan ons zelf en wat alle mensen verbindt; onafhankelijk van welk gedachtengoed of religieuze stroming. Tussen het zingen nemen we steeds de tijd om stilte zoeken in ons zelf en ons te verbinden met het Grote.

Het gaat er niet om dat je mooi kunt zingen of dat je goed je best moet doen. Ervaring met zingen is niet nodig. Je laat je meenemen door de muziek en de zang.

Zingend komt dat wat in mij leeft tot expressie
Zingend ervaar ik wie ik in wezen ben
Zingend realiseer ik mij
niet afgescheiden te zijn van het bestaan
Zingend weet ik mij verbonden met Al wat Is aum

aumMantras hebben een ononderbroken grondtoon, waar alle muzikale elementen op rusten. Deze onveranderlijkheid creëert een gevoel van zekerheid en dringt diep door in het fysieke lichaam. Door herhaling van een mantra raak je gewend aan een klankformule, wordt je geest gericht op ontspanning en wordt je ontvankelijk voor healing. Harmonieën en boventonen ontstaan vanzelf (klimmend als een toonladder boven de grondtoon) en brengen je subtiele emotioneel, mentaal en spiritueel energieveld met je fysiek lichaam in evenwicht. Harmonie beïnvloedt de emoties. Een beetje harmonie maakt de emoties rustiger, veel harmonie activeert en stimuleert ze.

Wat doen we? 

Eerst nemen we een moment van stilte. we geven onszelf toestemming aan te komen in het nu en de gedachten te observeren. Meestal begeleid ik dit met een korte inleiding waarbij ik u uitnodig een stille plek te vinden in jezelf van waaruit we contact maken met dat wat groter is dan ons.

Voor we dan mantra's gaan zingen, stemmen we op elkaar af door middel van het zingen van AUM. De klank AUM of OHM is de oerklank van het heelal die een verbinding maakt tussen ons hoofd, hart en lichaam.

Nu ontstaat een bijzondere sfeer van verbondenheid die uitermate geschikte is om te starten met het zingen van de mantra's en Taizé liederen.

 

Enkele voorbeelden van mantra's die we regelmatig zingen

Para Gate, Gate Gate

Om Shanti Om

Om Namo Narayanaya

Gopala Gopala

Hartjes
Hartjes
Hartjes